Sperma donorok kiválasztásá

A Cryos rendelkezik a világ legnagyobb donorválasztékával. A nagy választék nagyszerű, de tisztában vagyunk vele, hogy zavaró is lehet. Ezen az oldalon végigvezetjük Önt a sperma donorok kiválasztásának legfontosabb szempontjain.

A donorspermával végzendő megtermékenyítési kezelés gyakran a különféle kezelési lehetőségek orvossal vagy más egészségügyi szakemberrel való megbeszélésével kezdődik. A következő lépés a legtöbb esetben a donor kiválasztása a leendő gyermeke számára.

A döntéshozatalkor több szempontot kell figyelembe venni. Ezért összegyűjtöttünk néhány kérdést, amelyeket feltehet magának a folyamat megkönnyítésére.

Sperma donorok kiválasztásá

Leendő gyermeke fel tudja majd venni a kapcsolatot a donorral?

A sperma donorok kiválasztásánál az első megfontolandó szempont az, hogy Ön szeretné-e, ha gyermeke később fel tudná venni a kapcsolatot a donorral. 

Anonim Donor választása esetén a donor személye titokban marad. Nem-anonim Donor választása esetén a gyermeknek lehetősége van arra, hogy információkat kapjon a donor személyéről, amikor idősebb lesz – a legtöbb országban 18. életévének betöltése után.

Az Anonim és Nem-anonim Donor közötti döntés nagyon személyes jellegű és összetett, és különféle indokok állhatnak mögötte. Választás előtt javasoljuk, hogy olvasson többet a donor anonimitásáról itt.

Mennyit szeretne tudni a donorról?

Szeretne minél többet tudni a donorról, vagy csak az alapvető információkról szeretne értesülni? Ez a megfontolás segít a Bővített Jellegű Profil és az Alapjellegű Profil közötti választásban. A Bővített Jellegű Profil sok személyes információt tartalmaz, többek között kisgyerekkori fényképeket és a donor hangjával készült hangfelvételt. Az Alapjellegű Profilú sperma donorok csak a legfontosabb információkat adják meg, például az etnikai hovatartozást, a fizikai jellemzőket és a végzettséget/foglalkozást. 

Ha szeretne minél többet megtudni a donorról, választhatja a felnőttkori fényképekkel rendelkező Bővített Jellegű Profilt.

Szükséges a donor kizárólagossága?

Ha olyan donort szeretne választani, aki más családok gyermekeinek nem donorja, választhat Kizárólagos Donort. A donor kizárólagossága esetén Ön és partnere lesz az egyetlen, akinek gyermeke lesz a donor adományából.

Olvasson többet a Donor Kizárólagosságról itt.

Extra tippek rendelés előtt

Végül csak egy sperma donor szükséges, de jó ötlet lehet a keresés 3-5 donorra való szűkítése és „Kedvencek”-ként való megjelölése a Donorkeresésben. Ez hasznos lehet akkor, ha kedvenc donorja elfogyott, vagy a Terhességi Kvóta el van érve az Ön lakóhelye szerinti országban, mire Ön rendelne. 

Amint készen áll az online rendelésre, érdemes megfontolni extra szalmaszálak rendelését. Ezzel biztosítható, hogy elég ondó áll rendelkezésre a teljes megtermékenyítési kezeléshez – és a lehetséges leendő testvérekhez. Olvasson többet a foglalásokról itt.

Javasoljuk továbbá, hogy nézzen utána a kezelés országában hatályos törvényeknek, mivel bizonyos országok csak bizonyos típusú (Anonim vagy Nem-anonim) donorokkal való kezelést engedélyezik. Az Ön klinikája vagy egészségügyi szakembere tanácsot tud adni ezzel kapcsolatban. A Cryos Ügyfélszolgálattal is felveheti a kapcsolatot, akik örömmel segítenek.

Reméljük, hogy a fenti információk segítenek a végleges döntésben arról, hogy melyik donor a megfelelő leendő családja számára.