ICI vagy IUI szalmaszálak

A Cryos vállalatnál kétféle típusú szalmaszál közül választhat: ICI vagy IUI. A két típus különböző megtermékenyítési kezelésekhez használható; a választás gyakran a megtermékenyítést végző klinika választásától függ.

A donor elérhető szalmaszálai Donorkeresés részben való kikeresésekor az ICI és az IUI fogalmak szerepelnek. Az alábbiakban elmagyarázzuk az ICI és az IUI szalmaszál közötti különbséget, és azt, hogy melyiket mely kezeléshez válasszunk.

ICI vagy IUI szalmaszálak

Mi az ICI szalmaszál?

Az ICI szalmaszálak mosatlan/előkészítetlen ondók. Az ICI szalmaszálak az összes természetes folyadékot tartalmazzák, amelyek a normál ejakuláláskor jelen vannak.

Milyen típusú kezelésekhez használják az ICI ondó szalmaszálat?

Az ICI szalmaszálak nyakszirt közötti megtermékenyítés (ICI) esetén használhatók. Ebben a megtermékenyítési kezelésben fecskendővel juttatják az ondót a nő hüvelyébe. A mozgékony ondó sejtek a méhbe úsznak és remélhetőleg megtermékenyítik a petesejtet. Ez a közösüléshez hasonló.

Az ICI szalmaszálak csak IUI, IVF vagy ICSI kezeléshez használhatók, ha a klinika a kezelés előtt meg tudja mosni a szalmaszálakat. Kérjük, konzultáljon a klinikával arról, hogy a szalmaszál melyik típusát részesítik előnyben. 

Az ICI donorsperma nem áll készen az IUI, azaz méh megtermékenyítés (IUI) kezeléshez, mivel a mosatlan ondó közvetlenül a méhbe jutása negatív reakciót válthat ki, ami súlyos görcsökhöz vezethet. 

Mi az IUI szalmaszál?

Az IUI szalmaszálak mosott ondót tartalmaznak, amelyet laboratóriumban előkészítettek. A természetes ejakulálási folyadékokat eltávolították és sejttartósítót adtak hozzá.

Milyen típusú kezelésekhez használják az IUI szalmaszálat?

Az IUI szalmaszálak IUI kezeléshez használhatók, ahol az ondót közvetlenül a méhbe juttatják. Ez a megtermékenyítési kezelés lehetővé teszi, hogy sok ondó sejt elérje a petesejtet, ezért a teherbeesés esélye nagyobb az ICI kezeléshez képest. Az IUI kezelést mindig szakképzett egészségügyi szakember végzi.

Az IUI szalmaszálak ICI, IVF és ICSI kezeléshez is használhatók a klinika álláspontja szerint.

Kérdezze a megtermékenyítést végző klinikát

Mindig javasoljuk, hogy kérjen tanácsot a klinikától arra vonatkozóan, hogy milyen típusú ondó szalmaszálakat rendeljen. Ezenkívül a Cryos Ügyfélszolgálatával< is felveheti a kapcsolatot, ha további útmutatásra van szüksége az IUI és az ICI választásával kapcsolatban.

Olvasson arról, mennyi donorspermát rendeljen itt.