Donorok kiszűrése

A donorok és egységek kiválasztása és szűrése minden esetben a Cryos International donorok toborzására, értékelésére és szűrésére vonatkozó átfogó minőségbiztosítási és operatív eljárásai és szabályzatai szerint történik.

A Cyros adott szabványainak megfelelő egységek egyúttal a mintaadás időpontjában hatályban lévő konkrét előírásoknak is megfelelnek a szűrésre, az elkülönítésre, a korra és a névtelenségre vonatkozóan. A szabványokról további tudnivalókat a gyakori kérdések között olvashat.

A donorjelölteknek átfogó egészségügyi kérdőívet kell kitölteniük, és részt kell venniük egy interjún, amely a kockázatos viselkedésű és betegség tüneteit mutató jelöltek kiszűrésére szolgál.

A jelöltnek továbbá alapos orvosi vizsgálaton kell átesnie, és vér- és vizeletmintát kell adnia, amelyek alapján számos öröklött és fertőző betegség jelenlétét vizsgáljuk az adott szabványra való regisztráció idején érvényben lévő jogi előírások szerint. Elutasítjuk azokat a jelölteket, akiknek a családjában súlyos örökletes mentális és fizikai betegség fordult elő. Azt is szűrjük, hogy a donorok kariotípusa normális-e.

A jóváhagyás előtt végső fázisként egészségügyi felmérést végzünk a jelöltön. A teljes donációs időszak alatt rendszeresen ellenőrizzük, hogy a már jóváhagyott donornak nincs-e fertőző betegsége.

A körültekintő kiválasztási és szűrési eljárás ellenére tökéletesen nem zárható ki a kockázata annak, hogy a gyermek egészségügyi problémával jön világra. A megrendelés visszaigazolásához, illetve valamennyi szállítmányhoz mellékeljük az egészségügyi dokumentációk összefoglalását („Summary of Records”). A „Summary of Records” idővel változhat.

Način liječenja otkrivenog genetskog stanja u donoru ili djetetu:

Otkrivena je bolest donora ili djeteta donora te je prijavljena tvrtki Cryos

Donor je odmah uklonjen i stavljen na čekanje tijekom analize i istrage. U tom razdoblju ne može se isporučiti spermu donora.

Analiza

Zaključak:
Donor ne može biti uzrok – donor je ponovno odobren

Zaključak: Donor bi mogao biti uzrok – istraga se nastavlja

Stanje je prijavljeno u dokumentaciji donora i Sažetku zapisa. Prije uporabe treba potpisati pristanak. Donor se može isporučiti samo radi liječenja djeteta.

Zaključak:
Donor ne može biti uzrok – donor je ponovno odobren