Donorsperma lefoglalása későbbi felhasználásra

Azonnal végezzem el a foglalást, vagy kockáztassak, és várjak vele? Miután megtalálta kedvenc spermadonorját, mindenképpen biztosítania kell, hogy a spermadonortól származó mennyiség ne fogyjon el azelőtt, mielőtt Ön leadná megrendelését, és megkezdené a kezelést. Ezen kívül akkor is érdemes átgondolni a műszalmák lefoglalását, amennyiben több gyermeket szeretne ugyanattól a spermadonortól.

 • Ne kockáztasson, nehogy elfogyjon a spermadonortól származó mennyiség
 • Ne kockáztasson, nehogy donort kelljen váltania a kezelés közepén
 • Biztosítsa, hogy a testvérek genetikailag is édestestvérek legyenek
 • A Cryos visszafizetési garanciát biztosít (75%-os visszatérítés)

A kezelés megkezdése előtt

Amint megtalálta a kedvenc spermadonorját, azonnal foglaljon. Megtörténhet, hogy a spermadonor már nem lesz elérhető, ha később kezelésre lesz szüksége. Szinte naponta találkozunk olyan ügyfelekkel, akik döbbenten tapasztalják, hogy a donorjuk eltűnt a donorlistáról.

Ha kockáztat, megtörténhet, hogy később a spermadonor már nem lesz elérhető, és a kezelés közepén kell spermadonort váltania. Átlagosan 5-6 ciklusig tartó kezelésre van szükség egy terhességhez. A kedvenc spermadonor kiválasztása után ha szeretné biztosítani, hogy elegendő, ugyanazon donortól származó donorspermával rendelkezzen a teljes kezelés időtartamára, még a kezelés előtt foglalja le a donort.

Ne feledje ellenőrizni azt is, hogy kimerítették-e már a kiválasztott donor terhességi kvótáját. További információk a kvóta lefoglalásáról.

Szülés után

Azon szülők számára, akiknek már született gyermekük az egyik általunk kínált spermadonortól, és szeretnék biztosítani annak a lehetőségét, hogy genetikailag édestestvérek szülessenek, még fontosabb a donorsperma lefoglalása. Amennyiben ugyanazt a spermadonort kívánja alkalmazni, minél előbb foglaljon le elegendő mennyiségű műszalmát. Ne várjon a kezelés kezdetéig, vagy amíg a későbbiekben szükség lesz a donorspermára. Ha elmulasztja a foglalást, fennáll a veszélye, hogy attól a spermadonortól származó mennyiség már elfogyott. Ugyanazon donor alkalmazása a későbbi terhességekhez nyilvánvaló előnyökkel jár:

 • A gyermekek 100%-os genetikai arányban rokoni kapcsolatban állnak majd, így van a legnagyobb esély arra, hogy hasonló jellemzőkkel bírjanak.
 • Nem minden spermadonor és befogadó fér össze biológiailag. Amennyiben egyszer már pozitív eredményt ért el a kiválasztott spermadonorral, minden esélye megvan rá, hogy a jövőben újra pozitív eredményt érjen el vele.
 • Így pontosan tudhatja, mire számítson.
 • A gyermekek átélhetik az összetartozás érzését személyes identitásviszonyukban.

Ne várjon tovább - foglalja le online donorspermáját most!

Annak érdekében, hogy a spermadonortól származó mennyiség ne fogyjon el, és biztosan elegendő műszalma maradjon, a sperma lefoglalása már a legelső donorsperma-rendeléskor javasolt. A donorsperma kézbesítéssel együtt történő megrendelése helyett egyszerűen jelölje be a műszalmák számát a „Foglalás" mező alatt.

Mennyi spermát érdemes lefoglalnom?

Ez az Ön egyedi helyzetétől függ. Azonban minél több donorspermát foglal le, annál nagyobb biztonságban érezheti magát. Konzultáljon a Cryos vállalattal vagy rendelőintézetével (amennyiben van).
Rendelőintézeteknél általában 5-6 kezelési ciklusra kell számítani terhességenként. A fogantatás átlagos aránya 10% és 40% között van kezelési ciklusonként, függően a páciens korától és egészségi állapotától, a rendelőintézet szakmai tapasztalatától, a hormonstimulációtól, a beültetés időzítésétől, a sperma-előkészítési módszertől, a sperma minőségétől, a megtermékenyítés módjától stb. Mindent egybevetve, egy véletlenszerűen kiválasztott nőkből álló csoport 50-60%-a esett teherbe hat hónapig tartó kezelést követően, 12 hónapig tartó kezelést követően pedig kb. 80%-uk.

Vegye figyelembe, hogy javaslataink a terhességenkénti átlagos műszalma-felhasználáson alapulnak. Amennyiben nagyobb biztosítékot szeretne, foglaljon le nagyobb mennyiséget, vagy ha például 3 gyermeket szeretne, érdemes háromszor annyi spermát lefoglalnia.

Kevesebb donorsperma lefoglalása a következő esetekben indokolt

 • Ha könnyen esik teherbe.
 • Ha IVF-kezelést (testen kívüli megtermékenyítés) alkalmaznak Önnél.
 • Ha 35 évnél fiatalabb.
 • Ha kevesebb kezelés (pl. három kezelési ciklus) mellett döntött. A sok éven át tartó folyamatos kezelés költséges és megterhelő.

Több donorsperma lefoglalása a következő esetekben indokolt

 • Ha nehezen esik teherbe.
 • Ha vaginális/méhnyak általi megtermékenyítést alkalmaznak Önnél.
 • Ha 35 évnél idősebb.
 • Ha az átlagosnál több kezelést szeretne.
 • Ha egyszerűen csak nagyobb biztosítékra vágyik. Minél több műszalmát rendel, annál nagyobb biztonságban érezheti magát.

Az Ön foglalási tárhelye

Bármikor lehetősége van kezelni foglalási tárhelyének tartalmát.
Hozzáadhat online még több műszalmát, kivonhat műszalmákat kézbesítés céljából, és törölheti a már szükségtelenné vált műszalmákat.

Megtalálta kérdésére a választ?

Amennyiben nem, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, készséggel segítünk Önnek. A Cryos ügyfélszolgálata a következő nyelveken érhető el: skandináv, angol, francia, spanyol, német és olasz.