Donorsperma megrendelése

Donorsperma-rendelés előtt ki kell választania kedvenc donorját. Hogy a keresés minél egyszerűbb legyen, a lehető legjobban érdemes leszűkíteni a keresési kritériumokat - pl. szabvány, profil és típus.

Csak azokra a donorokra érdemes rákeresnie, melyek megfelelnek az Ön keresési kritériumainak. Például korlátozhatja a keresést azon megfelelő szabvány kiválasztásával, amelyet a kiválasztott egészségügyi szakember használhat. Ezenkívül ne felejtse el ellenőrizni a terhességi kvótát sem. A keresést szűkítheti az Anonim vagy a Nem-anonim lehetőségek kiválasztásával is. Egyéb kérdések merülhetnek fel még a minőséggel kapcsolatosan, arról, hogy milyen mennyiséget érdemes rendelni, hogy későbbi használatra foglaljon-e még, valamint mikor és hogyan történik a kézbesítés. Az alábbi pontok segítenek eligazodni, hogy melyek azok a döntések, melyeket megrendelés előtt meg kell hoznia.

1. Melyik szabványt válasszam?

Ha egészségügyi szakember kezeli Önt, meg kell győződni róla, hogy a donor és a donorsperma megfelel a rendelőintézet honországában érvényes jogszabályoknak. Más néven a szabványnak. A Cryos az egész világ területére szállít donorspermákat, így mivel számos országnak eltérő kiválasztási, szűrési, dokumentációs és engedélyezési eljárási vannak, egy spermadonor feldolgozása és a donorsperma áruba bocsátása különböző szabályok és rendeletek szerint történik.

Javasoljuk, a szabvánnyal, a minőséggel, a típussal, a kézbesítéssel és egyéb feltételekkel kapcsolatosan érdeklődjön az egészségügyi szakembernél.

2. Melyik spermadonor-típust és profilt válasszam?

A következő lépés a spermadonor-típus és az Önnek tetsző profil kiválasztása. Ha egészségügyi szakember végzi a megtermékenyítést, speciális szabályok lehetnek érvényben, hiszen néhány országban egyes konkrét típusú spermadonorokkal történő kezelés tilos. 

A következő típusok állnak rendelkezésre:

 • Anonim + alap profil
 • Anonim + bővített profil
 • Nem-anonim + alap profil
 • Nem-anonim + bővített profil

A spermadonor-típusokról bővebben itt olvashat.

3. Találja meg az Önnek megfelelő spermadonort!

Kattintson ide és indítsa el a spermadonor-keresést most. Kijelölheti a kedvenc donorokat, ha bejelöli a „Hozzáadás a kedvencekhez jelölőnégyzetet, miután elolvasta a donor adatait. Későbbi keresések során megjelenítheti kedvenc donorjait a „Csak a kedvencek megjelenítése kiválasztásával. 

4. Terhességi kvóta és kvóta lefoglalás

Meg kell győződnie arról, hogy a sperma donor nem merítette-e ki a terhességi kvótát. Ha olyan donorokat szeretne keresni, akik még nem merítették ki a terhességi kvótát a kiválasztott ország esetében, javasoljuk, hogy gépelje be a lakóhely szerinti országot és a kezelés országát.

Néhány ország kvóta lefoglalását írja elő, hogy ne lépjék túl a helyi terhességi határértékeket. Kvóta lefoglalásakor Ön fenntartja a jogot egy adott donortól származó donorsperma általi lehetséges terhességre.

5. Melyik típusú és minőségű donorspermát válasszam?

Ideje eldönteni, milyen minőségű spermát (MOT) kíván kiválasztani. A kiválasztott műszalma típusának (ICI vagy IUI) összhangban kell lennie a kezelés formájával.

 • ICI: Tisztítatlan spermát tartalmaz, nyers spermának is nevezik. Vaginális vagy méhnyak általi megtermékenyítésre, vagy – tisztítási eljárást követően – magvak méhbeültetésére szolgál.
 • IUI: Tisztított spermát tartalmaz, előkészített spermának is nevezik. Magvak méhbeültetésére (közvetlenül a méhbe történő beültetés) vagy IVF-kezelésre használják.
 • MOT: A „motilitás" szó rövidítése, azaz a mozgékony spermasejtek száma egy ml mennyiségben. Például a „MOT10" kifejezés azt jelenti, hogy felolvasztás után 1 ml mennyiségben 10 millió mozgékony spermasejt található.

6. Mennyi donorspermára van szükségem?

 

Intrauterin megtermékenyítés (IUI)

 • IUI-alkalmas műszalmák:
  Kezelésenként 1 db x IUI MOT10 értékű műszalma használatát javasoljuk. MOT10-nél alacsonyabb és magasabb motilitású egységek is használhatók.
  Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt kérjen tanácsot az egészségügyi szakembertől.

 • ICI-műszalmák:
  ICI-műszalmák használhatók. A kezelés előtt a spermium szakrendelőben vagy egészségügyi szakember által történő feldolgozása szükséges. Az elkészítés után 5 millió mozgó spermiumot javasolunk IUI kezelésre.

  Kezelésenként 4 db x ICI MOT5, 2 db x ICI MOT10, 1 db x ICI MOT20 vagy magasabb motilitású műszalma használata javasolt. Ha az ICI donorspermiumot az egészségügyi szakember a felúsztatásos módszerrel fogja használni, kezelésenként 2 db x ICI MOT20 műszalma használata javasolt.Fagyasztott donorspermium esetén a felúsztatásos módszer használata nem javasolt.
  Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt kérjen tanácsot az egészségügyi szakembertől.

In vitro megtermékenyítés (IVF) és intracitoplazmatikus spermiuminjekció (ICSI)
ICI és IUI típusú megtermékenyítésre alkalmas egységek használhatók.
1 db x MOT5 műszalma használatát javasoljuk. MOT5-nél magasabb motilitású egységek szintén használhatók.

Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt kérjen tanácsot az egészségügyi szakembertől.

7. A megrendelést azonnal indítsam el, vagy érdemes lenne várnom vele?

Donorsperma-rendelésnél kiválaszthatja, hogy a donorspermát kézbesítéssel kívánja-e megrendelni és/vagy inkább lefoglalja/megvásárolja azt, ez utóbbi esetekben eltároljuk Önnek. Ezzel biztosíthatja, hogy a donorsperma kézbesítésére és az azzal történő kezelésre egy későbbi időpontban is lesz lehetőség.

Amennyiben mindenképpen szeretne kedvenc spermadonorától származó spermát kapni, a foglalást érdemes azonnal elvégezni! Nem csak egyetlen kezeléshez, hanem az összes kezeléshez. Valamint testvérekhez is. Ne kockáztasson, nehogy a spermadonortól származó mennyiség elfogyjon.

Ha lehetséges, legalább 2 nappal a kívánt kiszállítási dátum előtt adja le rendelését, különben sürgősségi díjjal terheljük rendelését. Online rendelés esetén kiválaszthatja a szállítás dátumát. Gondoskodjon arról, hogy a kiszállítás legkésőbb a megtermékenyítés/kezelés napja előtt egy nappal megtörténjen. Választhat a szárazjeges és a nitrogén tartályban való szállítás között. Olvassa el a részleteket alább. Olvasson többet a Szállítási feltételek c. részben.

8. Ha készen áll a rendelésre

Hozzon létre fiókot, és kezdjeonline rendelését itt:Donorkeresés. 

Az ovuláció előtt mennyi idővel adjam le rendelésemet? 

Kérjük, hogy jó előre adja le rendelését. A Cryos vállalatnak a szállítás előtt 2 napra van szüksége a kezeléshez. Ezután számításba kell venni a szállítási időt, amely a legtöbb európai célállomás esetében 1-2 munkanap, egyéb célállomások esetében 2-5 nap lehet. 

Nakon plaćanja dodatne naknade za kasnu narudžbu, narudžbe se mogu isporučiti istog dana kada je primljena narudžba ako je primimo prije 10:00 (srednjoeuropsko vrijeme).

Lásd továbbá a Szerződési feltételeket.

Segítünk Önnek

A Cryos szeretné Önt támogatni és segíteni a szülővé válás útján. Ha kérdése van, vagy további információkra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot. Dán, angol, francia, német, olasz, spanyol, héber és portugál nyelven állunk rendelkezésére.