Szállítás és feltételek

A világ minden részére szállítunk donorspermát. A szállítmányok kiküldése szárazjég-tartályban vagy nitrogéntartályban történik. A donorspermákat ezen kívül személyesen, engedéllyel rendelkező egészségügyi szakemberként is át lehet venni a Cryos vállalattól.

Szárazjég CO2

Más néven szén-dioxid (-79 °C). A sperma-műszalmák egy szigetelt szárazjég-tartályba kerülnek. A szárazjég a környezeti hőmérséklettől függően kb. 2-3 napot bír, mielőtt olvadni kezdene. Emiatt a szárazjeges kiszállítások igénylése hétfőtől szerdáig javasolt, hiszen így a szállítmány biztosan elér hétvégéig a célállomásra.
Többletköltséggel lehetőség van a megrendelést nagy méretű szárazjég igényelni, így a tartály a környezeti hőmérséklettől függően kb. 4-5 napos tárolásra képes.
A kézbesítést követően fontos, hogy a sperma-műszalmák felolvasztásig/felhasználásig folyamatosan érintkezzenek a szárazjéggel. Ez azt jelenti, hogy NEM szabad felnyitni a szigetelt tartályt.
 Értesítjük, hogy a szárazjeges kiszállítás kizárólag bizonyos európai országok esetében lehetséges - lásd a listát itt.
A szárazjég-tartály nem küldhető vissza.

Nitrogén LN2

Más néven folyékony nitrogén (-196°C). A sperma-műszalmák egy üvegcsében vannak a nitrogéntartályban, mely egy szállítódoboz belsejében helyezkedik el. NE nyissa fel a belső tartályt felolvasztásig.
A donorspermát felhasználásig a nitrogéntartályban kell tárolni, vagy egy rendelőintézetnél át kell helyezni egy másik nitrogéntartályba.

A kézbesítés megrendelésének határidői

Online megrendelés esetén a kiszállítás dátumát Ön választja ki.A legkorábbi szállítási időpont 2 munkanap az online rendelés megtételét követően. A következő szállítási időpontokra lehet számítani: A sürgős megrendelések - többletköltség fizetése mellett - a megrendelés beérkezésével azonos napon elküldésre kerülnek. A sürgős megrendelések átvételének határideje 12:00 óra (közép-európai idő szerint) a feladás napján.

Kézbesítési időpontok

Az alább feltüntetett időpontok általános feltételek mellett érvényesek. A kézbesítés időpontja a célállomástól és egyéb tényezőktől függően változhat.

  • 
Európai országokba: 1-2 munkanap (hétfő - péntek)
  • A világ többi részére: 2-5 munkanap (hétfő - péntek)

Európán kívül néhány célállomás esetében a vámügyintézés késleltetheti a kézbesítést. 


Preporučamo da nekog bude na adresi kako bi primio paket. Ako kod kuće nema nikoga da preuzme paket, kurir će ga isporučiti susjedu ili ga vratiti u skladište i ostaviti poruku sa informacijama u vezi alternativne lokacije preuzimanja.

Kézbesítési díjak

Lásd a kézbesítési díjak listáját itt.

Okiratok melyek kísérik a donorsperma leszállítását:

  • Csomagolási lista
  • A teszteredményeket tartalmazó Summary of Records dokumentumot és a szabványos kiadási információkat
  • Biztonsági figyelmeztetés a szárazjég (CO2) valamint a folyékony nitrogén (LN2) kezelésére
  • Utasítások a szárazjég tartályának visszaküldésére, csak az LN2 leszállításokra vonatkozó)
  • Címke a szárazjég tartályának visszaküldésére (csak az LN2 leszállításokra vonatkozó)

A nitrogéntartály visszaküldése

A nitrogén tartály visszaküldéséhez kérjen felvételt a futárszolgálattól

Kérjen felvételtwww.cryosreturn.com weboldalunkon keresztül, illetve közvetlenül a futárszolgálat weboldalán, vagy hívja fel a futárszolgálatot. A szállítódobozban egy boríték található, amelyben egy előrenyomtatott visszaküldő címke és egy használati utasítás található a tartály visszaküldéséhez. A visszaküldő címke a futár által kért egyéb információkat, pl. a tömeget is tartalmazza. A visszaküldés díját a szállítási díj tartalmazza. 

Kérjük, hogy a fent említett eljárások egyikét alkalmazza. Alternatív szállítási lehetőség választása esetén a tartály elveszhet, és 1000 EUR potenciális követelés léphet fel. 

Ha kérdése van a tartály helyes visszaküldésével kapcsolatban, útmutatásért forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. 

A tartályok visszaküldéséért kell külön díjat fizetni? 

Nem. Ha a szállítódobozban lévő visszaküldő címkét használja, a visszaküldés díját a szállítási díj tartalmazza. 

Kézbesítési feltételek

A 2010-es Nemzetközi Kereskedelmi Feltételeknek (Incoterms 2010) megfelelően helyszíni kiszállítással (DAP). Ez azt jelenti, hogy a kiszállítás ajtótól ajtóig biztosított, azonban nem foglalja magában a helyi vámügyintézést, így a vámkezelést, import vámkezelést, vámtételt, adót stb. Az Európai Unión belül a kiszállítás nem jár vámügyintézéssel. Lásd továbbá a Szerződési feltételeket.

Segítünk Önnek

A Cryos szeretné Önt támogatni és segíteni a szülővé válás útján. Ha kérdése van, vagy további információkra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot. Dán, angol, francia, német, olasz, spanyol, héber és portugál nyelven állunk rendelkezésére.