Szállítás és feltételek

A világ minden részére szállítunk donorspermát. A szállítmányok kiküldése szárazjég-tartályban vagy nitrogéntartályban történik. A donorspermákat ezen kívül személyesen is át lehet venni a Cryos vállalattól.

Szárazjég CO2

Más néven szén-dioxid (-79 °C). A sperma-műszalmák egy szigetelt szárazjég-tartályba kerülnek. A szárazjég a környezeti hőmérséklettől függően kb. 2-3 napot bír, mielőtt olvadni kezdene. Emiatt a szárazjeges kiszállítások igénylése hétfőtől szerdáig javasolt, hiszen így a szállítmány biztosan elér hétvégéig a célállomásra.
Többletköltséggel lehetőség van a megrendelést nagy méretű szárazjég igényelni, így a tartály a környezeti hőmérséklettől függően kb. 4-5 napos tárolásra képes.
A kézbesítést követően fontos, hogy a sperma-műszalmák felolvasztásig/felhasználásig folyamatosan érintkezzenek a szárazjéggel.
 Értesítjük, hogy a szárazjeges kiszállítás kizárólag bizonyos európai országok esetében lehetséges - lásd a listát itt.
A szárazjég-tartály nem küldhető vissza.

Nitrogén LN2

Más néven folyékony nitrogén (-196°C). A sperma-műszalmák egy üvegcsében vannak a nitrogéntartályban, mely egy szállítódoboz belsejében helyezkedik el. A nitrogéntartály a sperma-műszalmákat hét napig fagyasztott állapotban tartja. Ráfizetés ellenében lehetősége van nagy méretű nitrogéntartályt is rendelni, mely a sperma-műszalmákat 12 napig tartja fagyasztott állapotban. Megrendeléskor tüntesse fel nagy méretű nitrogéntartály iránti igényét a szövegmezőben. A nagy méretű nitrogéntartály rendelkezésre állását a kiszállítás napján nem tudjuk garantálni.
A donorspermát felhasználásig a nitrogéntartályban kell tárolni, vagy egy rendelőintézetnél át kell helyezni egy másik nitrogéntartályba.

A kézbesítés megrendelésének határidejei

Online megrendelés esetén a kiszállítás dátumát Ön választja ki.A legkorábbi szállítási időpont 2 munkanap az online rendelés megtételét követően. A következő szállítási időpontokra lehet számítani: A sürgős megrendelések - többletköltség fizetése mellett - a megrendelés beérkezésével azonos napon elküldésre kerülnek. A sürgős megrendelések átvételének határideje 12:00 óra (közép-európai idő szerint) a feladás napján.

Kézbesítési időpontok

Az alább feltüntetett időpontok általános feltételek mellett érvényesek. A kézbesítés időpontja a célállomástól és egyéb tényezőktől függően változhat.

  • 
Európai országokba: 1-2 munkanap.

  • A világ többi részére: 1-5 munkanap.

Európán kívül néhány célállomás esetében a vámügyintézés késleltetheti a kézbesítést. 


Preporučamo da nekog bude na adresi kako bi primio paket. Ako kod kuće nema nikoga da preuzme paket, kurir će ga isporučiti susjedu ili ga vratiti u skladište i ostaviti poruku sa informacijama u vezi alternativne lokacije preuzimanja. Ako na adresi za isporuku nema nikoga, preporučamo da na vrata istaknete obavijest o pravu zastupanja, uz opis vaših želja u vezi isporuke.

Kézbesítési díjak

Lásd a kézbesítési díjak listáját itt.

Okiratok melyek kísérik a donorsperma leszállítását

  • Számla
  • Csomagolási lista
  • A teszteredményeket tartalmazó Summary of Records dokumentumot és a szabványos kiadási információkat
  • Biztonsági figyelmeztetés a szárazjég (CO2) valamint a folyékony nitrogén (LN2) kezelésére
  • Használati utasítások (személyes leszállítások esetében)
  • Megtermékenyítési felszerelés, otthoni megtermékenyítésre (személyes leszállítások esetében)
  • Utasítások a szárazjég tartályának visszaküldésére, csak az LN2 leszállításokra vonatkozó)
  • Címke a szárazjég tartályának visszaküldésére (csak az LN2 leszállításokra vonatkozó)

A nitrogéntartály visszaküldése

A szállítmány érkezésekor kézhez kap majd egy útmutatót, mely tartalmazza a nitrogéntartály visszaküldésének módját, egy visszaküldési címkét és a fuvarozó telefonszámát, akivel egyeztetni kell a tartály átvételéről. A tartályt a kézbesítéstől számított hét napon belül vissza kell küldeni a Cryos részére. Ennek elmulasztása esetén a Szerződési feltételek szerint a Cryos minden megkezdett hétért 100 euró (+ áfa) költséget számol fel tartálybérlés címen

Kézbesítési feltételek

A 2010-es Nemzetközi Kereskedelmi Feltételeknek (Incoterms 2010) megfelelően helyszíni kiszállítással (DAP). Ez azt jelenti, hogy a kiszállítás ajtótól ajtóig biztosított, azonban nem foglalja magában a helyi vámügyintézést, így a vámkezelést, import vámkezelést, vámtételt, adót stb. Az Európai Unión belül a kiszállítás nem jár vámügyintézéssel. Lásd továbbá a Szerződési feltételeket.

Megtalálta kérdésére a választ?

Amennyiben nem, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, készséggel segítünk Önnek. A Cryos ügyfélszolgálata a következő nyelveken érhető el: skandináv, angol, francia, spanyol, német és olasz.