Egy álom valóra válik

Történetünk Dániában, Aarhusban kezdődött 1981-ben, amikor a Cryos alapítója, Ole Schou furcsa álmában fagyasztott ondó jelent meg. A Cryos mára széles körben elismert nemzetközi ondó és petesejt bankká vált, és ezrek álmait váltotta valóra.

A Cryos nemzetközi vállalatként fagyasztott donorspermát és petesejtet szállít a világ több mint 100 országába. Anonim és nem-anonim donorok legnagyobb választékával rendelkezünk. Világszerte a legnagyobb számú regisztrált terhességgel büszkélkedhetünk.

A vállalat a kezdetektől fogva az ondó krioprezervációjára szakosodott. Az utóbbi 10-15 évben az oocita (petesejt) megtermékenyítése mögött álló technológia nagymértékben fejlődött. A fejlődéssel együtt a Cryos számára is természetes volt, hogy a donor petesejt piac irányába is bővít.

A Cryos 2015-ben létrehozta az első szabadon álló, teljesen független fagyasztott petesejt bankot az Amerikai Egyesült Államokban, most pedig megnyitottuk első petesejt bankunkat Európában. A jövőkép nem változott: segítünk a gyermekteleneknek álmuk valóra váltásában.

A haladó kutatás és fejlesztés mellett a Cryos nemzetközi sikere az embereknek köszönhető – a Cryos alkalmazottainak, a nagylelkű sperma és petesejt donoroknak, és természetesen mindenkinek, aki bizalmát belénk fektette és akik boldog, egészséges gyermekek szülei.

Ole Schou megosztja velünk, hogyan kezdett tevékenykedni a Cryos:

Ole Schou, founder of Cryos

„Nem tudom, miért volt ez az álmom 1981-ben. De furcsa oknál fogva amikor felébredtem, tudtam, hogy mindent meg kell tudnom a fagyasztott ondóról. Kissé megszállottan alapvetően minden könyvet és folyóiratot elolvastam a témában. Ugyan akkor keveset tudtam, de hirtelen a téma egyik vezető szakértőjévé váltam anélkül, hogy természettudományos végzettségem lett volna. 

Szerencsére képes voltam ötvözni a fagyasztott ondóval kapcsolatos tudásomat az üzleti adminisztráció terén szerzett diplomámmal, és folyamatosan sikeres vállalkozást építettem fel. Az emberi ondó fagyasztásával és tárolásával kapcsolatos tudásomat hasznosítva együttműködésre léptem orvosokkal és klinikákkal, akik nagyon elégedettek voltak munkámmal és a termékemmel. Az üzlet beindult, és kezdetben az irodám és a laboratórium csak a fagyasztott ondó tárolására szolgált. 1990-ben létrehoztuk a donor programot, és egyre nagyobb nemzetközi kereslet mutatkozott.

Később a petesejt megtermékenyítési technológiára is szakosodtunk. Ez azt jelenti, hogy még több embernek tudunk segíteni világszerte abban, hogy szülőkké váljanak."